torstai 28. tammikuuta 2016

Power of make up: Drag queen inspiration


Tässä olen minä. Vähän eiliseltä saattanut jäädä kajalia silmän ulkonurkkiin, en saanut hingattua ilman pinkeye- efektiä. Naamassa näkyy huonosti nukutut yöt ja ripset on alkanut harvenemaan. Juu, oon tommonen pieni baby face edelleen.

Mä inspiroidun tosi paljon vahvoista meikeistä. Rakastan drag queeneja ja niiden supernäyttäviä meikkejä. Mä myös ihailen Kat von D:ta, jolla on aina tosi huoliteltu meikki, joka sopii sille kuin nenä päähän.


Päätin tehdä överit silmämeikit, joista tuli itseasiassa harvinaisen makeet. Aluksi oli tarkoitus tehdä jotain oliivinvihreällä ja violetilla, mutta harmaa ja hopea inspiroi vaan niin paljon enemmän. Ensikerralla sitten.

Iho on ottanut hieman damagea tässä parin viikon aikana. Lopetin tosiaan noi masennuslääkkeet (aiheesta ehkä tarkemmin myöhemmin), joita oon rouskutellut n. 8 vuotta. Iho on alkanut todennäköisesti siitä johtuen hieman kukkimaan, mutta onneksi nyt ei kuitenkaan mitään niin radikaalia kun mitä joskus teinivuosina oli. Edelleen kehtaan liikkua ulkona ilman meikkiä, eli ei mitään sellaista.



Tein huuliin myös överin "botox"- efektin. Muutenkin suhteellisen suurissa huulissa tää näyttää jopa huvittavalta! Mutta kunnon drag- look (tai vaihtoehtoisesti pornotähtilook) on taattu.


Naisten vahvat meikit herättää paljon keskustelua etenkin miesten keskuudessa. Miksi naiset meikkaavat vahvasti? Miehet jakautuvat selkeästi ainakin kahteen ryhmään, toiset haluaisivat naisten meikkaavan vahvemmin ja toiset haluaisivat naisten meikkaavan kevyemmin. Uskon tässä olevan osasyynä se, millaisia naisia miehen elämässä on ollut. Jos hänellä on ollut kokemuksia naisista, jotka meikkaavat vahvasti, mutta ovat meikkinsä alla aivan jotain muuta, on se tietenkin aiheuttanut negatiivisia kokemuksia, joka on johtanut todennäköisesti siihen että naiselta toivotaan luonnollisempaa meikkiä. Kun taas ehkä mies, jonka elämässä on ollut naisia, jotka eivät ns. pidä itsestään huolta (eivät ehkä liiku, laittaudu jne), toivoisi naisten meikkaavan enemmän ja korostavan naiseuttaan.

Yleensä vahvaa meikkiä vastaan olevat miehet kokevat, että runsaasti meikkaava nainen omaa huonon itsetunnon, joten meikin avulla hän haluaa olla joku muu. Tai vaihtoehtoisesti liikaa meikkaava nainen on itserakas. Tästä on paljon keskustelua myös naisten keskuudessa.

Mielestäni on aivan samantekevää, mitä nainen itselleen tekee. Mä ymmärrän miesten kommentin, että tahtoisi naisen meikkaavan enemmän. Mies ansaitsee kuitenkin naisen, joka näyttää hyvältä ja haluaa näyttää hyvältä ei pelkästään miehen, vaan itsensä vuoksi. Ymmärrän myös sen, ettei naiset vain jaksa meikata joka päivä kahta tuntia näyttääkseen miehensä silmissä kauniilta. Näistä päästäisiin heti aasinsillalta huonoihin parisuhteisiin mutta ei aleta rönsyilemään.

Luonnollisuus on ollut pitkään muotia ja tulee varmasti aina olemaankin. Mun mielestä luonnollisen kaunis nainen on kaunis. Tykkään itsekin välillä näyttää tosi luonnolliselta, koskemattomalta ja herkältä. Mutta myöskin pidän naisista, joilla on kauniit kasvot, joita he tahtovat korostaa vahvalla meikillä, jos se vain sopii heidän tyyliinsä. Meikki on osa persoonallista ulkonäköä ja tyyliä. Se on hyvin verrattavissa vaatteisiin ja asusteisiin, joilla korostetaan omaa tyyliä ja ulkoista habitusta.



Oma henkilökohtainen syyni sille, miksi meikkaan joskus vahvasti ja itseni lähes tunnistamattomaksi on se, että rakastan meikkaamista. Jos mulla on ylimääräistä aikaa (ja nyt sitähän on), miksen käyttäisi sitä johonkin luovaan. Kasvot on mulle tyhjä paperi, siinä missä valkoinen paperi tai mallistaan kasvanut hiusleikkaus. Voin luoda sille ihan mitä haluan, tehdä illuusioita, korostaa hyviä puolia, luoda aivan uusia maailmoja ja häivyttää huonoja kohtia. Meikillä saan myös tehtyä itselleni itsevarmemman olon. Kukapa ei voisi paremmin, kun on jalassa hyvin istuvat farkut, kun on juuri astunut kampaajalta ulos ja näyttää niin hyvältä tai kun on vaan onnistunut meikkaamaan itselleen täydellisen meikin, jonka kanssa tietää näyttävänsä hyvältä?

Naiset, uskaltakaa meikata jos haluatte. Monen tutun olen kuullut sanovan, että olisi ihana meikata vahvasti, muttei se sovi heille. Kokeilkaa, käykää ammattilaisen ohjattavana ja nähkää, että kyllä se meikki sopii kun se on sinun kasvosi muodoille räätäilöity. Ja naiset, jos ette halua meikata vahvasti, älkää meikatko. Olkaa luonnonkauniita ja tuntekaa itsenne kauniiksi sellaisina kuin olette. Kunhan vain voitte hyvin, tunnette itsenne kauniiksi ja olette juuri sellaisia, kuin haluatte olla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti