tiistai 12. huhtikuuta 2016

Fifty shades of nudes


Hypätään pikkasen ajassa taaksepäin ja fiilistellään vähän nudeja. Mä rakastan erilaisia nuden sävyisiä huuliasioita. Tai no, rakastan huuliasioita noin yleensäkin, mulla on laittoman suuri varasto erivärisiä huulipunia ja yhtä väriä on aina kymmenessä eri sävyssä.



Tein pienen inventaarion ja laskin että mulla on 18 erisävyistä nudea. Osassa sävyt muistuttavat paljon toisiaan, mutta peittävyys, koostumus ja pysyvyys vaihtelevat. Monesti tulee alennuksista hamstrattua erilaisia nudeja hintalapun silmissä kiiltäen ja käytön jälkeen tulee joko todettua, että tulipa tehtyä hyvä löytö tai päinvastoin.



 Otetaan ekat nudet esille! Eli ylläolevassa kuvassa vasemmalta oikealle:

1. & 2. Lumene lip laquer sävyissä 3 ja 2. Nämä kaksi löysin varmaan Sokoksen aleista eurolla ja hamstrasin muutaman. Siskolle meni yksi ja itselle kaksi. Sisko palautti omansa mulle jokin aika sitten, koska sanoi koostumuksen olevan hänelle epämiellyttävä, mutta sävy täydellinen (nro. 2 eli tuo vaaleampi). Itse sanoisin näiden kohdalla, että todella hyvät löydöt 1€:n löydöiksi. Pysyy huulilla juuri niin hyvin kuin tuollaisen limaisen lakkamaisen koostumuksen voi kuvitella pysyvän. Maku hieman outo ja ällö, mutta tekee huulista ihanan kiiltävät. Itseä tahmaisuus ei sinänsä häiritse, mutta tiedän että montaa muuta häiritsee.
3. & 4. Lumene Raspberry Miracle lipstick sävyt 08 ja 02.  Nämäkin olen ostanut Sokos Emotionista aleista. Muistaakseni eri reissuilla. Ostin sävyn 02 ensin, totesin sen olevan täydellinen nude hyvällä koostumuksella ja ihanalla tuoksulla, joten uskalsin ostaa myös tummemman nuden. Näissä pysyvyys on keskiluokkaa, koska koostumus on kevyt ja jättää huuliin ihanan pehmeän tunteen. Nämä ovat sellaiset punat, jotka saatan ostaa hylsyn tyhjennyttyä uudestaan. Todella hyvät perusnudet.
5. Lumene wild rose natural lipstick sävy 8. Aleostos tämäkin. En tykkää hylsystä yhtä paljon kuin muista Lumenen hylsyistä. Puna on katkennut käytössä sisältä, on hieman pehmeämpää kuin kaksi edellistä. Sävy kiva ja tätä on tullut käytettyä paljon. Ehkä aavistuksen kevyempi ja pehmeämpi koostumus kuin edellisessä kahdessa Lumenessa. Silti jos pitää valita, on Rasberry miraclessa parempi koostumus kuin tässä.




1. Rimmel moisture renew lipstick, sävy 700 nude delight. Ensimmäinen nudepunani. Kyllä, se on vielä hengissä. Rimmel oli joskus kova sana mulle, etenkin merkin huulipunien takia, mutta nudeja en ole kamalasti kokeillut. Omasta kokoelmasta löytyy kaksi, jotka ovat jääneet uusien punien myötä unholaan. Tämä sävy on aavistuksen liian keltainen mulle, mutta olen ajatellut tuon hylsyn käyttää loppuun. Eipä punaa ole enää paljon jäljellä. Koostumus pehmeä, ei kovin pysyvä. Kaunis hylsy. Hyvä hinta-laatu-suhde.
2. Rimmel Lasting finish lipstick  012 Quest list. Kevyesti roosa nude. Pidän tämän sarjan punista tosi paljon, mutta jostain syystä tämä on jäänyt todella vähälle käytölle. Sävy on kaunis, mutta en tiedä miksi olen sitä syrjinyt. Voisi ottaa sellasen haasteen, että käyttäisin vähemmällä käytöllä olleita punia vaikka viikon.
3. Yves Rocher moisturizing cream lipstick sävyssä 62 Rose Damas. Täydellinen tumma, punertava nude. Tämä on ehkä yksi suosikkini arkipunista. Todella helposti puettava sävy, istuu moneen meikkiin. Pysyvyys hyvä, koostumus pehmeä.
4. & 5. Yves rocherin Luminelle Rouge- punat sävyissä 65 ja 67. Näissä punissa ei ole mitenkään liikaa pigmenttiä ja ovat todella pehmeitä. sävyä 65 olen käyttänyt enemmän ja se on helpompi kuin hieman mauvemainen sävy 67. Näitä tuskin tulen käyttämään loppuun.





1. & 2.  H&M huulipunat 202 Route66 ja 006 Brunette ambition. H&M:n punat ovat nostaneet laatuaan huomattavasti ja bongasin sieltä nämä kaksi todella rusehtavaa sävyä. Molemmat toimivat tosi hyvin, toinen on aavistuksen mattaisempi kuin toinen. Pysyvyys jo huomattavasti parempi kuin Lumeneissa.  
3. & 4. Nyx soft mattelipsticks Cannes & London. Nämä jo kulttimaineen saaneet punat ovat mulla lähes päivittäisessä käytössä. Nämä kaksi sävyä ostin Nyxin Tampereen avajaisista ja Londonin avasin vasta swatchatakseni sen. Sitä en ole huulille päässyt kokeilemaan, joten katsotaan miten se istuu. Cannes on ehdottomasti huikein löytöni hetkeen. Täydellinen sävy. Täydellinen pysyvyys ja koostumus. Ei tämä suotta ole niin kehuttu puna ;) 
5. & 6. Mac matte lipsticks Taupe & Stone. Muistan etsineenä Stonen- tyyppistä punaa Macin pisteeltä. Päädyin hankkimaan täydellisen Taupen, mutta varasin myös Stonen. Nyt molempien sävyjen onnellisena omistajana on pakko hehkuttaa Macia. Toimii. Mattakoostumus tosin kuivattaa hieman huulia ja päivän mittaan joutuu hieman pyyhkimään vanhaa punaa pois huulilta ennen uuden kerroksen lisäämistä, mutta pysyvyys on punilla todella hyvä, eli välttämättä ei tarvitse juurikaan lisäillä. 


Tällainen on mun nude-valikoima!  Kommenttiboksiin saa vihjailla täydellisistä nudeista, omista suosikeista ja kysymykset on myös tervetulleita. Postauksen kuvissa huulilla todennäköisesti joku Lumeneista, en muista kuollaksenikaan mikä ! Veikkaan Raspberryä sävyssä 08.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti